Bedårande musik bland barn

Höstens musikal på Nöjesteatern i Malmö är klassiska ”Sound of Music” med Christopher Wollter och Elisa Lindström. Musikalen är en av världens mest spelade och älskade och lika aktuell idag som den tid den utspelar sig i, d v s 1930-talet. I samband med den s k anslutningen, när Tyskland annekterade Österrike strax innan Andra Världskriget, skapades stora flyktingströmmar.

Nöjesteaterns uppsättning är en i alla delar charmerande musikal med alla de klassiska sångerna och med en ensemble som är perfekt handplockad för uppgiften. Öppningsscenen är en uppvisning i vokal mästarklass när nunnorna gör entré under sång. Huvudrollerna gestaltas på ett synnerligen lättsamt och förtroendeingivande sätt av Wollter och Lindberg och de sju barnen fångar publikens hjärtan med sina fina sånger och genuina utspel. Scenografin är åt det minimalistiska hållet men ändå kraftfull och effektiv.

Sammantaget är Nöjesteaterns uppsättning av ”Sound of Music” ett riktigt charmpiller i höstmörkret och rekommenderas varmt.

Stjarnor_5st