Komikern Hari Kondabolu till Stockholm

New York-komikern Hari Kondabolu kommer till Stockholm i vinter.

Komikern, författaren och poddaren Hari Kondabolu har beskrivits av New Times som ”en av vår tids mest spännande politiska komiker inom standup”. Kondabolu är ’känd för att behandla ämnen som ras, identitet, ojämlikhet och HBTQ-grupper i sin standup-show. Han har medverkat i Late Show with David Letterman, Conan, Jimmy Kimmel Live, John Oliver’s NY Stand-Up Show, @Midnight och haft en egen halvtimmesspecial på Comedy Central. 

The Problem with Apu

Förra året gav Hari Kondabolu ut den mycket omdiskuterade dokumentärfilmen ”The Problem with Apu” som han både skrev och hade huvudrollen i. Filmen handlar om karaktären Apu Nahasapeemapetilon från den tecknade TV-serien ”Simpsons”, som under en tid var den ende karaktären av sydasiatiskt ursprung i de stora amerikanska TV-kanalerna. Dokumentären tar upp de negativa stereotyper, rasistiska förolämpningar och den oavsiktliga diskriminering som personer av sydasiatiskt ursprung utsattes för på grund av karaktären.

Hari Kondabalu om sin komedi

– Jag tar inte upp ämnen för att vara en opinionsbildare, men jag pratar om saker som är viktiga för mig. Jag vet att jag kan komma undan med det mesta och säga vad jag verkligen tycker för att det kommer ett skämt på slutet.

Hari Kondabolu, 1 december, Kraken, Johanneshov