På Gården – Siggesta Gård

Siggsta gård är öppet året runt för dig som vill ta med barnen ut i naturen, klättra, titta på djuren och mata alpackorna. Kanske en dagsutflykt med brunch eller en minisemeter med övernattning.

Aktiviteter

På Siggesta finns en mängd aktiviteter som diskogolf, skogshinderbana, äventyrsgolf (Värmdö Runt) och fotbollsgolf. På gården finns även en lekplats med en stor sandlåda och annat kul. Det finns flera vandringsleder och stigar runt gården för alla åldrar. Varför inte ta en tur på Träsktrollens stig och träffa gårdens troll. Stigen är som en sagovärld där besökaren kan följa med i den tillhörande boken, Sagan om Träsktrollen, eller fantisera själv. Här finns också ett troll som samlar på nappar för den som vuxit ifrån och flera bänkar att fika vid. I början av Träsktrollens stig står en av Sveriges största och äldsta ekar. Siggesta ek är ett naturminne och gissningsvis är den runt 700 år gammal.

Djuren

På gården bor höns, getter, hästar och fina alpackor och de kan ses i deras hagar året runt. Till sommaren får de besök från granngården, då kommer får, lamm och en och annan ko och hälsar på. Ponnyridning och stallverksamheten på gården drivs av Stall Siggesta.

På Siggesta Gård finns det alltid något kul att göra utomhus.

 

Foto: Sharon Ang/Pixabay